Fa'amatalaga au'ili'ili, fa'atinoga, fa'aogaina ma le fauina o le tele o feso'ota'iga alavai

tala fou

Fa'amatalaga au'ili'ili, fa'atinoga, fa'aogaina ma le fauina o le tele o feso'ota'iga alavai

O le faʻaaogaina o le polyethylene maualuga e pei o mea mataʻutia, o loʻo faʻapipiʻiina le ivi e ala i se ulu masini faʻapitoa, ma o loʻo faʻatulagaina ia ivi e tolu i se mamao ma le tulimanu e fausia ai se fausaga avanoa e tolu-dimensional ma alavai alavai.O le ivi ogatotonu e sili atu le ma'a'a ma fai ai se alavai faatafafa.O vaega e tolu o ivi 'aso'aso o lo'o fausia ai le alavai e maualuga le malosi tu'usa'o ma fa'alava ma le malosi fa'amalosi.O le alavai alavai na fausia i le va o vaega e tolu o ivi e le faigofie ona faʻaleagaina i lalo o le uta maualuga, lea e mafai ona taofia ai le geotextile mai le faʻapipiʻiina i totonu o le geonet core ma faʻamautinoa le alavai lamolemole., O le tolu-dimensional geotechnical drainage network e maualuga le malosi ma le maualuga o le faʻatinoina o ituaiga e tusa ai ma le faʻamoemoe.

Fa'amatalaga au'ili'ili, fa'atinoga, fa'aogaina ma le fauina o le tele o feso'ota'iga alavai

Fa'amatalaga o oloa

Mesh matua mafiafia: 5mm~8mm;lautele 2~4m, umi e tusa ai ma manaoga o tagata e faaaogāina.

Vaega

1. Alavai malosi (e tutusa ma le mita e tasi le mafiafia alavai iliili).

2. Malosi maualuga tensile.

3. Fa'aitiitia le avanoa o geotextiles o lo'o fa'apipi'i i totonu ole mesh ma fa'atumauina alavai mautu mo se taimi umi.

4. Tumau umi taimi mamafa mamafa mamafa (e mafai ona tatalia se mamafa compressive e uiga i 3000Ka).

5. Corrosion teteʻe, acid ma alkali tetee, ola auaunaga umi.

6. E faigofie le fausiaina, faʻapuʻupuʻu le taimi o le fausiaina, ma faʻaititia le tau.

Fa'atinoga autu o talosaga

1. O lo'o tu'uina i le va o le fa'avae ma le pito i lalo e fa'asusu ai le vai fa'aputu i le va o le fa'avae ma le pito i lalo, poloka le vai fa'apalapala ma fa'afefiloi lelei i totonu o le alavai pito.O lenei fausaga e otometi lava ona faapuupuuina le ala alavai o le faavae, o le taimi alavai e matua faaitiitia, ma o le aofaiga o mea faavae filifilia e mafai ona faaitiitia (ie, o mea e sili atu sala tupe ma maualalo permeability e mafai ona faaaoga).Fa'alautele le ola o le auala.

2. O le fa'apipi'iina o se upega alavai tu'ufa'atasi e tolu i luga o le fa'avae e mafai ona taofia ai mea lelei o le pito i lalo mai le ulu atu i le fa'avae (o lona uiga, e fai sona sao i le fa'aesea).Ole aggregate base layer o le a ulufale i le pito i luga ole geonet i se tulaga faatapulaa.E iai foʻi le malosi e faʻatapulaʻaina ai le faʻaogaina o le faʻavae faʻavae, i le auala lea e galue ai e pei o le faʻamalosia o se geogrid.I le tulaga lautele, o le malosi ma le faʻamalosi o le upega alavai faʻapipiʻi tolu-dimensional e sili atu nai lo le tele o geogrids faʻaaogaina mo le faʻamalosia o le faavae, ma o lenei faʻatapulaʻa o le a faʻaleleia ai le lagolago gafatia o le faavae.

3. A mae'a le matua ma ta'eta'e le auala, o le tele o vai timu o le a ulufale i le vaega.I le tulaga lea, o le upega alavai tu'u-tolu-vaega o lo'o tu'u sa'o i lalo o le auala nai lo le fa'avae fa'amama.E mafai ona fa'aputuina le susū a'o le'i o'o i totonu ole fa'avae/fa'alalo ole alavai fa'afaifa'ato'a tolu itu.E le gata i lea, o le pito pito i lalo o le upega alavai faʻapipiʻi tolu-dimensional e mafai ona afifi i se vaega o ata tifaga e puipuia atili ai le susu mai le ulufale atu i le faavae.Mo auala malosi, o lenei fausaga e mafai ai ona mamanuina le auala i le maualuga o alavai Cd coefficient.O le isi tulaga lelei o lenei fausaga o le mafai lea ona sili atu le faʻamamaina o le sima (suʻesuʻega i le tele o lenei avanoa o loʻo faʻaauau pea).Pe mo auala malo pe fetuutuunai auala auala, o lenei fausaga e mafai ona faʻalauteleina le ola tautua o le auala.

4. I tulaga o le tau i matu, o le tu'uina o se alavai tu'ufa'atasi e tolu vaega e mafai ona fesoasoani e fa'aitiitia le a'afiaga o le malulu.Afai e loloto le loloto o le aisa, e mafai ona tuʻu le geonet i se tulaga papaʻu i le pito i lalo e fai ma faʻalavelave capillary.E masani fo'i ona mana'omia le suia i se fa'apalapala fa'ato'aga e fa'aitiitia ai le fa'afefeteina o le kiona, e o'o i lalo i le loloto malulu.E mafai ona fa'atumu sa'o le 'ele'ele i tua e faigofie ona fa'a'aisa i luga ole alavai tu'u fa'a-tolu se'ia o'o ile laina ole eleele.I lenei tulaga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le faiga i se alavai ina ia oʻo i luga pe i lalo ifo le loloto o le vai.E mafai ona fa'atapula'aina le atina'eina o tioata aisa e aunoa ma le fa'atapula'aina o uta o ta'avale pe a liusuavai le aisa i le tautotogo i vaega malulu.

Vaaiga o le talosaga

Alavai o le eleele, alavai lalo o le alatele ma alavai alavai, alavai o nofoaafi, alavai alavai, alavai o lalo o le eleele, alavai puipui i tua, alavai o togalaau ma taaloga.

Su'iga ma vae

1. O le fetuunaiga o le itu o le mea geosynthetic, o le umi o le taʻavale i luga o le mea o loʻo i luga o le ala.

2. E tatau ona feso'ota'i le upega alavai fa'ageotechnical tu'ufa'atasi i le geonet o lo'o lata ane, ma e tatau ona i ai le ta'avale autu geosynthetic i luga o le so'oga.

3. O le paʻepaʻe poʻo le lanu samasama o le palasitika paʻu poʻo le polymer e fesoʻotaʻi ma le pito lata ane o Hongxiang geomaterial volume o le geonet core, ma faʻafesoʻotaʻi ai le lola mea.Fa'apipi'i se fusipa'u ta'i 3 futu i le umi o le ta'avale mea.

4. Fa'apipi'i ie ma afifi i le itu lava e tasi ma le itu fa'aputu.Afai o le geotextile i le va o le faavae, faʻavae ma lalo-faʻavae o loʻo faʻataʻatia, faʻaauau le uelo, uʻamea tina poʻo le suʻiina e tatau ona faia e faʻaleleia.

E mafai ona faʻapipiʻi le geotextile layer.Afai e su'i, e fautuaina le fa'aogaina o le su'i ufi po'o le su'iga lautele e ausia ai le la'ititi la'ititi o le umi o le matasele.


Taimi meli: Feb-28-2023